25 juin 2009

We bouwen verder...

Een artikeltje in het Nederlands, speciaal voor Suzanne!

We bouwen voort aan onze fundering, met de gehuurde bobcat en mini-excavator. De helling stort nog steeds regelmatig neer op de werf; maar enkel waar de fundering+muur nog niet gebouwd is. En we zitten nu op anderhalve meter van het einde (van de achter-muur), maw: we zijn er bijna! We hopen dat de rest van de fundering ("binnenmuren") gemakkelijker en veel sneller zal verlopen!

Materiaal (ballast, cement, stenen...) worden naar boven gebracht met dit speelgoedje: een 4x4 dumper dat 7 ton kan vervoeren ! Balast en cement worden beneden de helling geleverd, en de dumper brengt ze naar boven. Voor de stenen: ze worden geraapt in de rivier door 3 mannen, de dumper rijd achter hen, en als hij vol is (~3 m3) rijdt hij naar onze werf. Ter info: op 1 dag doet de dumper 6 trajecten, en elkeen van de 3 mannen krijgt 30 lei (~7 euro) per dumper dat hij helpt vullen... Inclusief benzine en de dumper zelf betalen we ongeveer 60 € per traject.


Dit is hoe de werf er nu uit ziet. De muur achteraan ons huis (en rechts op de foto) moet nog anderhalve meter langer worden. De 2de muur is nog helemaal niet af!


Om het beton te gieten hebben we planken nodig. Hier zie je mij terwijl ik een boom omkap en in stukken van 4 meter zaag met de pas-gekochte Husqvarna. Later komt een mobiele zagerij (op een 4x4 voertuig) er ter plaatse planken van maken. We hebben in totaal 13 bomen laten markeren door de boswachter; er zijn er al 5 gevild. De man achteraan in het blauw is Mihae (die dat ons de bobcat verhuurd, maar ook uitnodigd op barbecues, quad-tripjes, enz).We hebben de stukken hout uit het bos gesleept met de Lada!Gaëlle haar moeder, en diens vriend Dan, hebben ons na 2 maanden verlaten om terug naar België te keren. Hopelijk geraken we toch nog verder met de werken zonder hen!
Morgen is het de bedoeling dat we naar Pitesti rijden om grote planken EPS te kopen, die dan in de muren zullen worden geplaatst.
Helemaal iets anders, zomaar om te zeggen dat we niet enkel op de werf zitten, maar ook met administratie bezig zitten. In Pitesti vechten we ook voort om (ooit?) onze bouwvergunning te krijgen. We zitten nu in de faze, waar de landbouwgrond omgezet wordt in bouwgrond (de eerste faze dus)... De burgemeester stuurde ons naar de architect-chef van het departement; deze stuurde ons naar de bos-administratie; zij stuurden ons terug naar de burgemeester en deze stuurde ons nu naar het OCPI (een administratie waarvan ik niet eens gesnapt heb, wat ze doet, maar hopelijk dus gronden omzet). Hup terug naar Pitesti...
Ik durf niet eens te schrijven over de administratie voor het werk-contract van Dan' !
Maar goed, het kan ons niets schelen, we bouwen gewoon verder en ooit krijgen we de vergunning wel ;-)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire